Hippisch Huis

 

Jong meisje krijgt klap van paard in wei. Eigenaar of moeder aansprakelijk?

Rechtbank Gelderland 31 maart 2021 (ECLI:NL:RBGEL:2021:1562):

Moeder blijkt aansprakelijk voor ernstige letselschade van dochter nu zij geen toezicht hield, toen kind ondanks waarschuwing een wei met paarden in ging en een klap van één van de paarden kreeg en daarbij ernstig letsel opliep. De eigenaar van het paard treft geen verwijt. Het meisje bleef niet met lege handen achter nu de schade werd gedekt door de AVP verzekeraar van de moeder.

U ziet het kan van groot belang zijn dat u zo snel als mogelijk voor laat lichten en uit laat zoeken wie aansprakelijk kan zijn wanneer schade geleden wordt en u van deskundige hulp op dit vlak voorziet. Een AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren)  verzekering is wel essentieel om te hebben wanneer u eigenaar / bezitter bent van een paard of ander dier gelet op de risico aansprakelijkheid die hiervoor in de wet is opgenomen! Deze is niet verplicht in Nederland, maar kan veel extra leed en ellende voorkomen in geval van schade. Wij kunnen u desgewenst naar een partner verwijzen die op dit vlak bevoegd is u van deskundig advies te voorzien.

Het Hippisch Huis
Postbus 8099
6710 AB Ede

Het Hippisch Huis

Het Hippisch Huis De plek voor juridisch advies, afhandeling van schade, taxaties en mediation in paardenzaken. Vriendelijk waar mogelijk, zakelijk wanneer nodig, stevig en duidelijk als het moet, vanuit kennis van zaken.

Voor wie Vanuit het Hippisch Huis zijn wij er voor elke paardeneigenaar en of ruiter die schade of letsel heeft aan het paard of pony en of zelf letselschade heeft opgelopen tijdens het uitoefenen van de hobby of de hippische sport of aan- en of verkoop van hun paard

Informatie

Adres gegevens

Postadres: Postbus 8099
6710 AB EDE
KvK: 61258105
BTW nr: NL854273335801